Zatvorenik KPZ Mostar

Amar Bašić još u bijegu

Amar Bašić, koji je pucao na policiju, i dalje je u bijegu. On je, osim za razbojništvo i tešku krađu, osumnjičen i za napad na službenu osobu.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 07. 2023. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Adnan Kahriman i Armin Husić uhićeni su u ponedjeljak u akciji "Porto", saznaje portal "Avaza".

Oni su danas predani Tužiteljstvu Kantona Sarajevo (KS), potvrdila je za portal "Avaza" Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva KS.

Pucao na policiju

Oni se sumnjiče za razbojništvo i tešku krađu.

"Osumnjičene osobe su na zadržavanju, postupajuća tužiteljica tijekom dana odlučit će o daljim mjerema", kazala je Bavčić.

Amar Bašić, koji je pucao na policiju, i dalje je u bijegu. On je, osim za razbojništvo i tešku krađu, osumnjičen i za napad na službenu osobu.

Kahriman i Husić su poznati policiji otprije. Adnan Kahriman više puta je privođen s Anelom Sejfovićem.

Raspisana potraga

Podsjećamo, Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Kantona Sarajevo, proveli operativnu akciju "Porto" s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela razbojništva i teških krađa.

Izvršeni su pretresi na više lokacija te su pronađeni i izuzeti predmeti za koje postoji osnova sumnje da potječu iz izvršenja krivičnih djela, kao i vatreno oružje. Slobode su lišena dva muškarca, 25-godišnji A.H. i 24-godišnji A.K.

Prilikom pokušaja lišenja slobode trećeg lica, u ulici Alibega Firdusa, u općini Novi Grad, 35-godišnjeg muškarca A.B., isti je napao ovlaštena službena lica smrtosnom silom, kojom prilikom su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi zaštite života, upotrijebili vatreno oružje, u skladu sa zakonskim propisima. Tom prilikom nije bilo ozlijeđenih osoba.

Muškarac A.Bašić se udaljio s mjesta događaja te je za njim raspisana potraga. 

Kopirati
Drag cursor here to close