Pravomoćna presuda

Alispahić oslobođen optužbi za izazivanje mržnje

Vijeće je kao neosnovanu odbilo žalbu Tužiteljstva kojom se predlagalo da se presuda ukine ili preinači i da se Alispahić oglasi krivim.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 04. 2022. u 14:01 BIRN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apelacijsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine pravomoćno je oslobodilo Fatmira Alispahića optužbi za izazivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje, razdora i netrpeljivosti u tekstovima koje je objavljivao na portalu Antimigrant.ba.

Vijeće je kao neosnovanu odbilo žalbu Tužiteljstva kojom se predlagalo da se presuda ukine ili preinači i da se Alispahić oglasi krivim, te potvrdilo prvostupanjsku presudu.

Tužiteljstvo je krajem ožujka uložilo žalbu zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka te pogrešnog ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, s prijedlogom da se žalba uvaži, presuda ukine i zakaže ponovno održavanje glavnog pretresa ili da se preinači i optuženi Alispahić oglasi krivim.

U odgovoru na žalbu Obrana je zatražila da ona bude odbijena.

Sud BiH je u studenom 2021. godine nepravomoćno oslobodio Alispahića da je u više navrata, tijekom 2019. i 2020. godine, putem internet stranice Antimigrant.ba, na kojoj je administrator i urednik sadržaja, kao i putem društvenih mreža, objavljivao tekstove i videozapise koji obiluju izjavama što potiču i šire mržnju prema migrantima i migrantskoj populaciji, kao i između konstitutivnih naroda u BiH.

Na ovu presudu ne postoji pravo žalbe.

Kopirati
Drag cursor here to close