Na GP Klek

Albanac nezakonito ušao u RH, ukrao automobil, pa uhićen u Neumu

Vijesti / Crna Kronika | 08. 03. 2017. u 10:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dubrovačka policija privela je 43-godišnjeg Albanca, koji je zajedno s još dvojicom sudržavljana nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku, potom ukrao automobil kojim su nezakonito ušli u Bosnu i Hercegovinu, a naposljetku su uhvaćeni u autobusu za Zagreb na graničnom prijelazu Klek.

PU dubrovačko-neretvanska u srijedu je izvijestila kako je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je 43 godišnjak s još dvojicom albanskih državljana pješice nezakonito ušao u Hrvatsku iz Crne Gore, zaobilazeći granični prijelaz Karasovići.

Potom su taksijem došli nedaleko Dubrovnika, nakon čega je 43-godišnjak u Lozici ukrao automobil dubrovačkih registracija, koji je bio parkiran na državnoj cesti D-8. Njime su se dovezli u blizinu graničnog prijelaza Zaton Doli, gdje su vozilo ostavili, a oni su navedeni granični prijelaz zaobišli pješice, nezakonito ušavši u Bosnu i Hercegovinu.

U policiji navode i kako se trojac u Neumu ukrcao u autobus koji prometuje u smjeru Zagreba, te je prilikom kontrole na graničnom prijelazu Klek utvrđeno da ne posjeduju valjane isprave za prelazak državne granice.

"Trojica albanskih državljana prekršajno su sankcionirani zbog nezakonitog prelaska državne granice te im je određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH, a 43-godišnjak je uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske", stoji u policijskom izvješću, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close