Ispitivanje

Akcija Wolf: Kod petorice uhićenih pronađene puške, bombe, zolje...

Vijesti / Crna Kronika | 13. 05. 2016. u 15:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uhićeni u policijskoj akciji 'Wolf', koji su osumnjičeni za trgovinu oružjem, priznali su krivicu, potvrđeno je Srni iz Tužiteljstva BiH.

Po nalogu Tužiteljstva BiH, u suradnji sa policijskim agencijama, u četvrtak su uhićeni Zoran zvani Rapan (57) i Srđan Rapić (22), Zoran Kresojević (45) i Mladen Karan (31), svi iz Gradiške, te osoba čiji su inicijali S. S. (38) rođena u LJubljani, sa prijavljenom adresom u Gradišci.

Oni su osumnjičeni da su planirali krijumčarenje oružja i streljiva do osobe na području Švedske.

Tijekom akcije, u nekoliko gradova na sjeveru BiH, pretresene su kuće i prostorije osumnjičenih osoba, a iz MUP-a Republike Srpske ranije su priopćili da je policija zaplijenila puške, bombe, zolje, ručni bacač raketa i drugo oružje.

Osumnjičeni se, na osnovu do sada dostupnih informacija, ne dovode u vezu sa terorizmom i radikalnim pokretima, navodi Srna.

Akcija je provedena u suradnji sa švedskim policijskim i tužiteljskim organima Švedske, a uporedo sa aktivnostima u BiH, provedene su i određene aktivnosti u Švedskoj.

Tužiteljstvo BiH procesuirat će u narednom periodu uhićene i donijeti tužiteljske odluke, dok će švedsko pravosuđe procesuirati osumnjičene iz te zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close