Sloboda

Akcija VAR: Što je sud zabranio namještačima utakmica?

Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2019. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Sud BiH odbio je prijedlog Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora i odredio mjere zabrane osumnjičenima za namještanje nogometih utakmica Vladimiru Dominkoviću, Anti Bilješku, Fuadu Zahiroviću, Iliji Živkoviću i Kenanu Bajraktareviću.

Osumnjičenima je zabranjeno obavljanje svih dužnosti u Nogometnom savezu BiH, entitetskim i kantonalnim nogometnim savezima, kao i svim natjecanjima koja ti savezi organiziraju na razini cijele BiH, objavljeno je iz Suda BiH.

Zabranjeno im je i međusobno kontaktiranje i sastajanje, kontaktiranje i sastajanje sa svim suosumnjičenima i svjedocima u ovom krivičnom predmetu, kao i svim dužnosnicima i zaposlenima u Nogometnom savezu BiH, te entitetskim i kantonalnim nogometnim savezima.

Vladimir Dominković, Anto Bilješko, Fuad Zahirović, Ilija Živković i Kenan Bajraktarević osumnjičeni su da su prekršili više članova Krivičnog zakona, a, između ostalog, na teret im se stavlja organizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje dara i drugih oblika koristi.

Ove osobe uhićene su u akciji "Var" koja je provedena u suradnji SIPA-e, Tužiteljstva BiH i Nogometnog saveza BiH, a pretresi i uhićenja izvršeni su u Sarajevu, Orašju, Brčkom i drugim mjestima.

Pod lupom je najviše utakmica iz Prve lige Federacije BiH iz sezone 2018/2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close