Mostar, Međugorje, Konjic...

Akcija u Hercegovini: Jedan od uhićenih bivši visokopozicionirani vojni dužnosnik

Jedan od uhićenih u okviru akcije "Paravan" je nekadašnji visokopozicionirani vojni dužnosnik, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 04. 2024. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od uhićenih u okviru akcije "Paravan" koju su na području Mostara, Međugorja i Konjica proveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) je nekadašnji visokopozicionirani vojni dužnosnik, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Istraga u okviru ovog predmeta odnosi se na osumnjičene za organizirani kriminal povezan sa krijumčarenjem većih količina kokaina iz inozemstva na područje BiH, kao i krijumčarenje i prodaju automatskog oružja i drugog naoružanja i streljiva, namijenjenog za distribuciju na ilegalnom tržištu u BiH.

Tijekom realizacije akcije uhićene su tri osobe, a zaplijenjeno je i oko jedan kilogram kokaina, oružje, streljiva i eksplozivna sredstva čija nabavka, držanje i promet, građanima i fizičkim osobama nije dozvoljena.

Trojica uhućenih će u zakonskom roku biti predati Tužiteljstvu BiH, nakon čega će ih postupajući tužitelj ispitati, te donijeti odluku o daljim aktivnostima. 

Kopirati
Drag cursor here to close