Droga

Akcija službenika FUP-a: Uhićene dvije osobe

Vijesti / Crna Kronika | 05. 04. 2017. u 12:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom srijede policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, te angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a i asistenciju Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ, poduzimali aktivnosti vezano za kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zenici izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Zenice, te su lišene slobode dvije osobe iz Zenice inicijala V.I. (1960. god.) i V.A. (1997. god.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedeno kazneno djelo.

Prilikom pretresa oduzeta je određena količina suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu 'Canabis', novčanice koje su najvjerojatnije krivotvorene, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelom.

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predane na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu ZDŽ uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, navodi se iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close