Doboj

Akcija 'Plantaža': Otkriveno 507 stabljika indijske konoplje

Vijesti / Crna Kronika | 10. 06. 2016. u 13:47 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Doboju je danas, u akciji "Plantaža“, pronašla zasad s 507 stabljika indijske konoplje. Na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da se na šumskoj parceli u blizini korita rijeke Bosne u mjestu Donja Grapska, na području grada Doboja, nalazi zasad indijske konoplje, policijski sužbenici su izvršili obilazak terena i utvrdili da se na površini od oko 200 m2 očišćenog prostora nalazi zasad indijske konoplje.

Tijekom očevida pronađeno je i izuzeto 507 stabljika indijske konoplje visine od 10 do 110 cm, priopćeno je iz Centra javne sigurnosti Doboj. Izuzete stabljike indijske konoplje bit će proslijeđene na vještačenje.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska osoba koje su na ovaj način počinila kazneno djelo "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Tijekom iste akcije, policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 su jučer, na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj, na području grada Doboja izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koje kao član obiteljskog domaćinstva koristi A.D.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto pet stabljika indijske konoplje visine od 18 cm do 42 cm, kao i predmeti koji se mogu koristiti za preradu, pakiranje i konzumiranje opojne droge (drobilica za usitnjavanje, "pvc“ ambalaža, omoti rizle, ostaci konzumiranog "džointa“ i drugi predmeti sa ostacima zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu "marihuanu“).

Nakon izvršenih potrebnih vještačenja i dokumentiranja kaznenog djela protiv A.D. će Okružnom tužiteljstvu Doboj biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i kaznenom djelu "omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Kopirati
Drag cursor here to close