Pritvor

Akcija 'Panorama': Određen pritvor za šest uhićenih

Vijesti / Crna Kronika | 13. 01. 2015. u 15:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Indira Jahić, sutkinja Županijskog suda u Sarajevu, na prijedlog Tužiteljstva BiH, odredila je jednomjesečni pritvor Šemsudinu Hodžiću zvanom Švabo, Alemu Loji, Džananu Đulimanu, Senadu Keči, Eldinu Matuloviću i Almiru Granuli, koji su u nedjelju uhićeni u akciji kodnog naziva "Panorama", a koja ima za cilj razbijanje kriminalne grupe koja se bavila krađom automobila i iznudom.

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti kaznena djela.

"Obrane su se protivile određivanju pritvora s obzirom na njihove izjave, odnosno da su djelimično priznali djela koja im se stavljaju na teret", kazao je odvjetnik Omar Mehmedbašić, koji zastupa četvoricu od šestorice uhićenih, prenosi 'Dnevni avaz'.

Podsjećamo, kako je priopćeno iz Tužiteljstva KS, ova akcija rezultat je višemjesečnog rada policijskih službenika koja se provodila pod nadzorom postupajuće tužiteljice. Na osnovu prikupljenih dokaza, 11. siječnja obavljeni su pretresi na 16 lokacija, kojom prilikom je uhićeno 14 osoba, a pronađeno više predmeta i tragova važnih za kazneni postupak. Nakon kriminalističke obrade uhićenih Tužiteljstvu KS predato je šest osoba.

Tijekom pretresa, između ostalog, kod uhićenih su pronađene policijske motorole putem kojih su slušali razgovore policajaca. Većina ih je i ranije uhićivana zbog različitih kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close