Čampare i Salihović

Istražuje se trgovina jajnim stanicama u BiH

Federalnoj upravi policije obratile su se radnice navedene poliklinike, koje su policiji ponudile saznanja i dokaze da se genetski materijal iz BiH, odnosno zdrave jajne stanice i embrioni, nelegalno izvoze u Tursku, Italiju i Grčku
Vijesti / Crna Kronika | 05. 03. 2018. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinski tužitelj Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH provjerit će anonimnu prijavu protiv tužitelja BiH Dubravka Čampare, bivšeg glavnog tužitelja Gorana Salihovića i ministra unutarnjih poslova FBiH Aljoše Čampare zbog navodne umiješanosti u kriminalnu trgovinu jajnim stanicama, objavio je Dnevi avaz pozivajući se na Ured disciplinskog tužiteljskog VSTS-a.

Avaz piše kako ova institucija zbog povjerljivosti pritužbi ne može dati više detalja o ovom slučaju.

U prijavi je navedeno da je tužitelj Čampara, uz pomoć Salihovića, zbog osobnog interesa zaustavio istragu u vezi s klinikom za izvantjelesnu oplodnju Euromedical.

Srna prenosi kako je predmet posebno zanimljiv jer su se Federalnoj upravi policije obratile radnice navedene poliklinike, koje su policiji ponudile saznanja i dokaze da se genetski materijal iz BiH, odnosno zdrave jajne stanice i embrioni, nelegalno izvoze u Tursku, Italiju i Grčku, što one smatraju trgovinom ljudima.

Tijekom istrage, navodno, u kartonima pacijenata pronađeni su dokumentacija i protokoli na imena Maida Baščaušević Čampara i Dubravko Čampara, zajedno s uplatnicama na kojima su bili navedeni enormni popusti na usluge.

Tadašnji predsjednik Liječničke komore Kantona Sarajevo Fahrudin Kulenović rekao je da su neki liječnici iz Turske dolazili na kliniku i radili operativne zahvate i dodao da smatra da su optuženi opasni, a da je klinika kriva po optužbama za nelegalan izvoz zdravih jajnih stanica i embriona.

Kopirati
Drag cursor here to close