Uhićenja

Aerodrom Tuzla: Pijane Švicarke razvalile vrata i napale policajce

Vijesti / Crna Kronika | 03. 10. 2016. u 12:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici GP BiH na Međunarodnom aerodromu Tuzla 1.10.2016. godine na letu iz Basela državljankama Švicarske D.B. (1977.) i B.N.J. (1985.) zbog prijetnje sigurnosti BiH, javnom poretku, redu i miru odbili su ulazak u BiH. Nakon što su smještene u prostorije za boravak putnika kojima nije dozvoljen ulazak u BiH, D.B. i B.N.J. razvalile su vrata i nasrnule na pripadnike Službe sigurnosti međunarodnog aerodroma Tuzla.

Pripadnici JGP Aerodrom Tuzla priveli su ih u prostorije jedinice, nakon čega su nasrnule i na službenicu GP BiH. Prema nalogu tužitelja Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije D.B. i B.N.J. su u alkoholiziranom stanju predate pripadnicima Policijske uprave Živinice. Lišene su slobode zbog kaznenih djela 'Oštećenje tuđe stvari' i 'Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti' koje su počinile na MAT-u.

Na području Brčkog zaplijenjeno 500 kutija Ronhilla

Službenici Jedinice granične policije Brčko 1.10.2016. godine spriječili su nezakonit promet 500 kutija Ronhilla akciznih markica Makedonije. Cigarete su otkrivene graničnom kontrolom VW Tourana, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu.

Vozilom je upravljao 60-godišnji državljanin BiH, G.O. koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju o porijeklu robe. Protiv G.O. Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'. Cigarete su privremeno oduzete.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 1.10.2016. godine lišili su slobode M.K. (1977.), državljanina Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog kaznenog djela 'Razbojništvo'. Kontroliran je prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. M.K. predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Isti dan na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje prilikom ulaska u BiH slobode je lišen bh. državljanin, DŽ.R. (1953.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog kaznenog djela 'Nasilničko ponašanje'. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Odbijen ulazak državljanima Turske

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Istanbula 30.9.2016. godine službenici GP BiH nisu dozvolili ulazak u BiH sedmorici državljana Republike Turske. Zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH državljani Turske narednim su letom vraćeni u Istanbul, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close