Isa Džino pohvalio policiju

Administratoru Facebook grupe 'Konjic, jučer, danas, sutra' oštetili imovinu

Podsjetimo, prošli tjedan Isa Džino je dobio prijetnje smrću, a istu večer napala su ga dva počinitelja ispred ugostiteljskog objekta.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 03. 2023. u 13:13 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Isa Džino, administrator Facebook Grupe 'Konjic - Jučer, danas, sutra' sinoć je prijavio u PU Konjic 'oštećenje tuđe stvari'.

Kako je napisao na spomenutoj Facebook stranici, slučaj je evidentiran te su poduzete sve radnje, a sa slučajem je upoznat i tužitelj.

''Policijski službenici PU Konjic su operativnim i krajnje profesionalnim radom na terenu došli do počinioca navedenog krivičnog djela. Nad navedenim licem u službenim prostorijama PS Konjic izvršena kriminalistička obrada, zbog počinjenog krivičnog djela. O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici PS Konjic nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela'', napisao je na stranici Isa Džino, dodajući ''konačno policija na visini zadatka, profesionalno odradila posao, sve pohvale.

Podsjetimo, prošli tjedan Isa Džino je dobio prijetnje smrću, a istu večer napala su ga dva počinitelja ispred ugostiteljskog objekta.

Nakon nemilog događaja administrator ove Facebook grupe je zadobio hematom na oku, te ozljedu glave.

Uskoro su dvije osobe uhićene zbog premlaćivanja Džine.

Prijetnje su prema medijskom pisanju nastale nakon objave o zagađenju Neretve i Jablaničkog jezera, naime, u posljednje su se vrijeme pojavile mrlje koje su zabrinule lokalno stanovništvo. Iz Sanitarne inspekcije općine Prozor-Rama za Fenu su kazali kako je najvjerojatnije riječ o prirodnoj pojavi, u što građani i nisu uvjereni.
 
Kopirati
Drag cursor here to close