Akcija u Salakovcu

Ademu Žiliću, Nazilu Šehiću i Arifu Beadiniju određen pritvor zbog teške krađe

Sva trojica osumnjičenih su višestruki povratnici u počinjenju kaznenih djela protiv imovine.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 02. 2023. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ/K Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 17.02.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje 30 dana, Ademu Žiliću (1986.), iz Tuzle, Nazilu Šehiću (1980.), iz Tuzle i Arifu Beadiniju (1972.), iz Tuzle, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili produljeno kazneno djelo „Teška krađa“ iz čl.287 st.1 tč. a) KZ F BiH, priopćeno je iz Ureda glavnog županijskog tužitelja.

Naime, osumnjičenima se stavlja na teret da su se dana 14.02.2023. godine oko 23,00 sati, u Mostaru na adresi Salakovac bb, zajednički i dogovorno, dovezli putničkim motornim vozilom marke Audi A4, u kojem su se nalazili Adem Žilić i Nazil Šehić i putničkim motornim vozilom marke Audi Q 7, kojim je upravljao Arif Beadini, u neposrednu blizinu ugostiteljskog objekta „Fast food Olimpijada“ vl. Z. P. i parkirali vozilo u šumu.

Nakon toga su došli do ugostiteljskog objekta, gdje su Adem Žilić i Nazil Šehić, uporabom podesnog alata polomili cilindrični uložak brave na ulaznim metalnim vratima, te izvršili premetačinu stvari i za sebe prisvojili novac u iznosu od oko 150,00 KM, nekoliko boca alkoholnog pića, izvjesnu količinu hrane, te dva daljinska upravljača za TV.

Nakon toga su otišli u trgovinu mješovite robe „Leri“, koja se nalazi na adresi Salakovac bb Mostar, vl. A. M. i koja je u blizini UO „Fast food Olimpijada“, te uporabom podesnog alata otvorili zaštitnu metalnu rešetku koja se nalazila na ulaznim vratima, a potom i vrata, te u unutrašnjosti objekta  izvršili premetačinu stvari i pronašli, te za sebe prisvojili izvjesnu količinu cigareta marke „Mallboro“, „Drina“ i „Rothmans“ u vrijednosti od oko 200,00 KM, novac u iznosu od oko 250,00 KM i nešto sitnog novca u Eurima i KM.

Nakon toga su pozvali Arifa Beadinija da dođe po njih sa vozilom  marke Audi Q 7, pa su se svi zajedno tim vozilom udaljili u njima poznatom smjeru, da bi potom Adem Žilić, u cilju da sakrije počinjenje kaznenog djela, PU Mostar prijavio krađu vozila marke Audi A4, kojeg su koristili pri izvršenju kaznenog djela.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, priopćeno je iz Ureda glavnog županijskog tužitelja.

Sva trojica osumnjičenih su višestruki povratnici u počinjenju kaznenih djela protiv imovine.

PU Mostar, po nalogu županijskog tužitelja nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, priopćeno je iz Ureda glavnog županijskog tužitelja.

Napomena

''Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela, jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.''

Kopirati
Drag cursor here to close