Ne brani se šutnjom

Abdeslamov odvjetnik: On je zlata vrijedan, surađuje i komunicira

Vijesti / Crna Kronika | 21. 03. 2016. u 14:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedini osumnjičeni sudionik napada u Parizu 13. studenoga prošle godine koji je uhićen živ surađuje s policijskim istražiteljima i "zlata je vrijedan", izjavio je u ponedjeljak njegov odvjetnik.

"Mislim da je Salah Abdeslam od najveće važnosti za ovu istragu. Čak bih rekao da je zlata vrijedan. Surađuje i komunicira. Ne poziva se na svoje pravo da se brani šutnjom", kazao je Sven Mary za belgijsku javnu radioteleviziju RTBF.

Kao jedini osumnjičeni sudionik ili planer napada u Parizu koji je u policijskom pritvoru, Abdeslam je za istražitelje moguć najvažniji izvor informacija o ostalim osobama uključenima u napad te financijama i vezama s Islamskom državom u Siriji, piše Hina.

Belgijski ministar unutarnjih poslova Jan Jambon je izjavio da je zemlja na visokom stupnju pripravnosti zbog mogućih osvetničkih napada nakon uhićenja 26-godišnjeg Salaha Abdeslama u petak u Bruxellesu.

"Znamo da zaustavljanje jedne ćelije može drugu potaknuti na akciju. Svjesni smo toga, što se ovog slučaja tiče", izjavio je Jambon za javni radio.

Podsjećamo, Salah Abdeslam je nakon napada u Parizu uspio pobjeći iz Francuske. A nakon što je u nekoliko navrata pobjegao policijskim snagama, Abdeslam je uhićen je u petak u velikoj policijskoj akciji u belgijskom mjestu Molenbeek.

Prebačen je u pritvor s još četiri osobe, među njima tri člana obitelji koja mu je pružila utočište u Molenbeeku, četvrti Bruxellesa u kojoj je odrastao i živio prije napada.

Belgijsko pravosuđe podignulo je optužnicu protiv 26-godišnjak koji je u istrazi priznao da je bio u Parizu 13. studenog 2015.

Prilikom napada u Parizu, 13. studenog, Salah Abdeslam planirao je izvršiti još jedan napad, od čega je u konačnici odustao.

Kopirati
Drag cursor here to close