Uprava neizravnog oprezivanja

Zaplijenjene cigarete i duhan u vrijednosti 80.000 KM

Aktivnosti na terenu proveli su službenici grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz sva četiri regionalna centra UNO, te Grupe za istrage i Grupe za obavještavanje Regionalnog centra Sarajevo.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 02. 2018. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) proveli su operativnu akciju, kodnog naziva ''Studeni 2017'' prilikom koje je oduzeto cigareta i duhana u vrijednosti 80.000 marka.

Inače, na području gradske tržnice u srijedu je u Zenici provedena akcija u cilju sprečavanja nezakonite prodaje duhana i duhanskih prerađevina, prilikom čega je oduzeta je veća količina cigareta i duhana za pušenje, navode u priopćenju iz UNO.

Aktivnosti na terenu proveli su službenici grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz sva četiri regionalna centra UNO, te Grupe za istrage i Grupe za obavještavanje Regionalnog centra Sarajevo.

Akcija ''Studeni 2017'' provedena je uz asistenciju službenika Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije. Cilj akcije je bilo suzbijanje nelegalnog prometa trošarinskih proizvoda na području Zenice. Prilikom provođenja akcije, službenici UNO su oduzeli 11.051 kutiju raznih marki cigareta koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama, kao i 297 kg rezanog duhana, koji se prodavao bez da je bio obilježen istim markicama, navode u priopćenju.

Ukupna vrijednost oduzete robe na tržištu Bosne i Hercegovine se procjenjuje na vrijednost od 80.000 KM. Po okončanju aktivnosti na terenu ukupno deset lica će biti sankcionirano, od toga sedam prekršajno, dok će službenici UNO protiv tri lica podnijeti izvještaje Tužiteljstvu BiH o počinjenom kaznenom djelu iz oblasti neizravnih poreza.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, iz UNO pozivaju sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neugodnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UNO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Kopirati
Drag cursor here to close