Lopovi ne miruju

Ukraden alat i građevinski materijal s gradilišta budućeg azila za životinje

Kako su napisali na Facebooku 'policija će sa psima tražiti počinitelje dok ih ne pronađe'.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 03. 2018. u 07:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U noći s 20. na 21. ožujak na lokalitetu Žovnica, nepoznati počinitelj ili više njih ukrali su građevinski materijal i alat na gradilištu Animal Care Centara.

Kako su napisali na Facebooku 'policija će sa psima tražiti počinitelje dok ih ne pronađe'.

Podsjetimo, kraljem veljače 2017. počeli su prvi radovi na azilu za napuštene životinje u Mostaru.

''Azil se gradi po svim europskim standardima, dakle tu će biti sve, od ambulante, ordinacije, bokseva, pa do karantene. Za početak ćemo imati oko dvadesetak bokseva, a nadamo se da ćemo njihov broj s vremenom povećati.  Neki boksevi će moći primiti jednog, dva ili tri psa, to sve ovisi od veličine i ''predživota'' pasa. Ovo će biti jedan moderan centar, u kojem će se otvoriti i nekoliko radnih mjesta jer netko će se morati brinuti za sve životinje koje budu pod našom zaštitom. Dakle u azilu će biti smještene sve životinje je nađemo na ulici, gdje će imati hranu i svu potrebnu njegu, a kako bi se kasnije mogli udomiti'', rekli su nam iz ove udruge, napominjući kako su sklopili dogovor s najpoznatijom njemačkom organizacijom za zaštitu pasa Streunerglück, koja za ambasadore ima poznate osobe kao primjerice Heidi Klum.

Animal Care Centar drugačija je udruga za zaštitu životinja, djevojke rade i razmišljaju prema standardima zapadnih zemalja, gdje nema pasa lutalica jer je svaki pas zbrinut i dresiran, a njegov vlasnik upoznat sa strogim zakonskim obavezama. Kod nas Zakon o zaštiti životinja postoji već skoro deset godina, ali ga se rijetko tko sjeti poštovati.

Kopirati
Drag cursor here to close