Na graničnim prijelazima

Policija uhitila još dvije osobe zbog krijumčarenja ljudima

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 04. 2018. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Granična policija Bosne i Hercegovine uhitila je dvije osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata, dok je Državno tužiteljstvo zatražilo da se odredi pritvor za šestoricu koji su uhićeni u okviru akcija 'Taurus' i 'Ox', piše BIRN.

U nastavku međunarodnih policijskih akcija naziva 'Taurus' i 'Ox', na graničnim prijelazima uhićene su još dvije osobe osumnjičene da su kao organizatori sudjelovale u počinjenju kaznenih djela organiziranog krijumčarenja ilegalnih migranata.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima.

"Postupajući tužitelj danas će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora za šest osumnjičenih, koji su lišeni slobode u okviru jučerašnjih aktivnosti u međunarodnim operacijama usmjerenim na otkrivanje i procesuiranje počinitelja kaznenih djela krijumčarenja osoba", stoji u saopćenju Tužiteljstva BiH.

Osobe za koje je predložen pritvor, uglavnom borave u pograničnom području BiH, u Unsko-sanskoj županiji, u blizini granice s Hrvatskom, a istragom je utvrđeno da su više puta ilegalno prelazile granicu prilikom izvršenja kaznenih djela, prethodno je priopćeno iz Tužiteljstva BiH.

Pritvor se predlaže, kako je priopćeno, zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih i opasnosti da bi, boraveći na slobodi, mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Istraga i aktivnosti u predmetima kodnih naziva 'Taurus' i 'Ox' realizirane su u suradnji s partnerskim agencijama iz Hrvatske, a uz pomoć i asistenciju Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Kopirati
Drag cursor here to close