Pucnjava

Policija ubila američkog košarkaša

"Bio je depresivan, ali mi je rekao da neće sebi učiniti ništa nažao jer je znao da bi to povrijedilo mene", rekla je Lisa.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 07. 2018. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Majka američkog košarkaša Tylera Honeycutta koji je izgubio život u subotu Los Angelesu u obračunu sa policijom rekla je da su policajci ubili njeno dijete. Lisa Honeycutt je navela da je njen 27-godišnji sin u subotu 'planirao potražiti pomoć, ali je potom postao veoma uznemiren i nije mogla da ga razumije'.

"Htio je da se vrati u NBA, imao je dogovor da igra za jednu ekipu u Ljetnoj ligi, ali su liječnici konstatirali da ima problem sa koljenom. To je bilo razočaravajuće za njega. Rekla sam mu da ću pozvati policiju ako se bude ponašao agresivno.

Pozvala sam policiju, došli su i ubili moje dijete. Pokušali su namjestiti kao da je izvršio samoubojstvo… Bio je depresivan, ali mi je rekao da neće sebi učiniti ništa nažao jer je znao da bi to povrijedilo mene", rekla je Lisa. Dodala je i da Tyler nije pucao ka policajcima.

"Pucao je u zrak kroz prozor, ali ne u njihovom smjeru. To je uradio jer je bio u panici i veoma uplašen. Policajci nisu htjeli da smire situaciju, došli su sa 30 vozila i tri helikoptera, svi protiv jednog uplašenog djeteta”, navela je.

Incident se dogodio u Sherman Oaksu u okolini Riverside drivea i Tyron avenije u petak navečer, navodi B92. Policija je dobila poziv od majke košarkaša koja im je rekla da se njen sin ponaša nekontrolirano. Kada je policija stigla, mladić je pucao na policajce, koji su uzvratili vatru.

Honeycutt je prošle sezone igrao za Khimki, a pretprošle za Anadolu Efes.

Kopirati
Drag cursor here to close