Jedan ubijen, drugi ranjen

Nova likvidacija usred dana u Crnoj Gori

Iz Uprave policije je priopćeno da njeni službenici u koordinaciji sa tužiteljstvom, poduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju pucnjave u Baru
Vijesti / Crna Kronika | 01. 11. 2019. u 20:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Baranin Jovan Klisić ubijen je u petak oko 10:30 sati u Baru u pucnjavi ispred lokala 'Savoia'. U pucnjavi je ranjen i Velizar Gardašević.

Za portal 'Vijesti' očevici su ispričali da su Klisić i Gardašević izašli iz lokala i da je Klisić krenuo sjesti za volan blindiranog Audija, a da je Gardašević krenuo sjesti na mjesto suvozača.

U tom trenutku je naišao Seat iz kojeg su dvojica napadača zapucala na njih. Klisić je uspio krenuti automobilom i tom prilikom napravio pravi karambol u ulici gdje se nalazi restoran, usljed čega je oštećeno više vozila i kontenjera.

Gardašević je prevezen u barsku bolnicu, rečeno je 'Vijestima' iz Uprave policije. Policija je nakon pucnjave pronašla zapaljeno vozilo.

Video: Zapaljen automobil nakon likvidacije Klisića

Policija je i u kolovozu provjeravala je li maskirani, naoružani muškarac koji je utrčao u taj kafić tražio upravo Gardaševića. Ipak, službeno nikada nije priopćeno tko je tog jutra trebao bio meta.

Iz Uprave policije je priopćeno da njeni službenici u koordinaciji sa tužiteljstvom, poduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju pucnjave u Baru u kojoj je ubijen Jovan Klisić, a ranjen Velizar Gardašević.

Navodi se da je oko deset sati i 30 minuta u ulici Jovana Tomaševića u Baru došlo do upotrebe vatrenog oružja. "Tom prilikom ozljede su zadobili V.G. i J.K. J.K. je preminuo usljed zadobijenih ozljeda nastalih od vatrenog oružja", navedeno je u priopćenju Uprave policije.

Policija je, kako se navodi, nedugo nakon prijave događaja pretragom terena pronašla zapaljeno vozilo koje je, kako se sumnja, korišteno prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

Tko je Jovan Klisić?

Baranin Jovan Klisić, koji je u petak ujutro ubijen u Baru, krajem 2017. godine osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog 18 metaka koji su u studenom nađeni u njegovom automobilu. U policijskoj evidenciji bio je označen kao član klana ubijenog Armina Muše Osmanagića.

Sudac ja tada, obrazlažući presudu, rekao da je kazna adekvatna jer je Klisić više puta osuđivan za isto krivično djelo. Klisić je također tužio i dobio od države 4.500 eura, zbog četvoromjesečnog neosnovanog boravka u pritvoru, u vrijeme kada je bio osumnjičen za ranjavanje Sabrije Čikmirovića.

Foto: vijesti.me / Privođenje Klisića u ranijem periodu

U lipnju 2015. godine osuđen je na devet mjeseci zatvora zbog pucnjave ispred lokala 'La Esquina' u Baru, koja se dogodila u rujnu 2014. godine.

Tužitelj je pred kraj tog postupka izmijenio optužnicu, pa je Klisić optužen za izazivanje opće opasnosti, a ne za pokušaj ubojstva. Lokal je u vlasništvu obitelji pokojnog Luke Đurovića, a Klisić je rafal ispalio nakon što je saznao da je ubijen njegov prijatelj Armin Osmanagić.

Prema informacijama iz policije, Đurovići i Osmanagić bili su na čelu suprostavljenih kriminalnih klanova.

Kopirati
Drag cursor here to close