Kazne

Nelegalno prevozili drva, pa htjeli podmititi policajce

U oba slučaja policijski službenici su postupili profesionalno, te u suradnji sa nadležnim županijskim tužiteljstvom, odmah pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnostima.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 10. 2019. u 06:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije u suradnji sa nadležnim županijskim tužiteljstvom kontinuirano rade na suzbijanju i sprječavanju koruptivnih krivičnih djela, kao i ponašanja koja se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima.

Shodno tome, policijski službenici Policijske postaje Travnik u suradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Travnik poduzimaju aktivnosti na dokumentiranju i dokazivanju krivičnog djela 'Davanje dara i drugih oblika koristi', a koje je prijavljeno u dva slučaja na području općine Travnik.

Za izvršenje navedenih djela osumnjičeni su vozači teretnih motornih vozila, Z.K. (1977.) i E.H. (1978.), obadvojica iz Viteza, koji su prevozili nelegalne drvne sortimente. Naime, oni su prilikom kontrole ponudili policijskim službenicima određeni iznos novčanih sredstava u cilju izbjegavanja zakonskih sankcija.

Također, prilikom kontrole utvrđeno je da je vozač E.H. i višestruki povratnik u činjenju prekršaja, sa ukupnim dugom u novčanom iznosu od 3.700 konvertibilnih maraka, zbog čega mu je oduzeto vozilo kao sredstvo izvršenja krivičnog djela. O navedenom su obaviješteni i služebnici Županijske uprave šumarstva Travnik, koji su poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti.

U oba slučaja policijski službenici su postupili profesionalno, te u suradnji sa nadležnim županijskim tužiteljstvom, odmah pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnostima.

U vezi navedenog, važno je napomenuti da Krivični zakon FBiH za izvršenje krivičnog djela 'Davanje dara i drugih oblika koristi', u članu 381. stav 1. propisuje kaznu zatvora od šest mjeseci do 5 godina zatvora, navedeno je iz Ureda komesara MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close