Više krađa u 15 dana

Oštetio vlasnike objekata u Mostaru za više desetaka tisuća KM

Pripadnici MUP-a HNŽ/K će i u narednom razdoblju provoditi sve redovite aktivnosti sa posebnim naglaskom na provedbi mjera i zapovjedi Županijskog Stožera Civilne zaštite radi suzbijanja pandemije COVID-19.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 04. 2020. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući u okviru svojih nadležnosti, policijski službenici PU Mostar lišili su slobode dvije osobe u zadnjih par dana. Osoba inicijala B.B. (1999) sumnjiči se da je u posljednjih 15 dana izvršila više provalnih krađa na području Mostara, te je vlasnike objekata oštetila za više desetaka tisuća KM. Osoba inicijala I.M.(1962) sumnjiči se za KD Izazivanja opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava. Obje osobe su proslijeđene Županijskom tužiteljstvu i određen im je pritvor.

Pripadnici PU Konjic lišili su slobode dvije osobe iz Sarajeva koje su u osobnom vozilu prevozili migrante bez valjane dokumentacije. Osumnjičeni su predati djelatnicima SIPE na daljnje postupanje.

Pripadnici policijskih snaga MUP-a HNŽ u posljednjih pet dana, radeći na suzbijanju i nelegalnoj distribuciji opojnih droga, kod sedam osoba su pronašli više raznih opojnih sredstava (speed, heroin, heptanon, marihuana). Protiv svih osumnjičenih poduzete su mjere i radnje sukladno zakonskim propisima.

Pripadnici MUP-a HNŽ će i u narednom razdoblju provoditi sve redovite aktivnosti sa posebnim naglaskom na provedbi mjera i zapovjedi Županijskog Stožera Civilne zaštite radi suzbijanja pandemije COVID-19.

Iz tog razloga molimo građane da se navedenih mjera i zapovjedi strogo pridržavaju sve dok su iste na snazi.

Inače, Vlada HNŽ/K je na sjednici održanoj dana 17.03.2020. godine, donijela Odluku o proglašenju nepogode uzrokovane pojavom COVID-19 u našoj županiji. I prije proglašenja nepogode pripadnici MUP-a HNŽ/K su bili maksimalno angažirani na provođenju preporuka i zapovjedi Županijskog Stožera Civilne zaštite.

Policijski službenici MUP-a HNŽ svakodnevno u svim općinama i gradovima županije vrše kontrole poštivanja mjera izolacije i samoizolacije osoba koje imaju rješenje o istoj. U nekim trenutcima kontrolirane su 4243 osobe, dok se trenutačno kontrola provodi nad 974 osobe kojima su određene navedene mjere od strane nadležnih organa.

Također, policijski službenici MUP-a HNŽ/K su angažirani na provođenju mjere o zabrani kretanja građana od 20,00 sati do 05,00 sati, provođenju Zapovjedi Županijskog Stožera Civilne zaštite od 10.04.2020. godine o zabrani kretanja građana HNŽ izvan mjesta svog prebivališta, kao i na provođenju mjera o zabrani kretanja osoba starijih od 65 i mlađih od 18 godina. Temeljem Zapovijedi Županijskog stožera Civilne zaštite, policijski službenici vrše i praćenje osoba kojima je Federalno Ministarstvo zdravstva izdalo Rješenje o karanteni. Redovito se nadzire i poštivanje mjere zabrane rada određenih pravnih subjekata.

Pored svih navedenih aktivnosti koje provode policijski službenici MUP-a HNŽ/K, redovite policijske zadaće i svakodnevne obveze kao što su borba protiv svih vidova kriminaliteta, čuvanje JRM i prevencija prometa ne trpe, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću MUP HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close