Nelegalna zarada

Malverzacije u Upravi za inspekcijske poslove: Kako se zarađivalo na željezu?

Duraković je optužen i da je pogodovao jednom autoservisu da od 2008. godine dobiva poslove s Županijskom upravom, što je nastavio i u 2010. i 2011., iako autoservis nije ispunjavao uvjete jer nije platio porezne obaveze.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 04. 2018. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju za zloupotrebe u Upravi za inspekcijske poslove Tuzlanske županije, svjedok je rekao da je optuženi direktor Besim Duraković određivao grupe koje će raditi nadzor, a da je u slučaju firme 'Tri točka' postupak vodio optuženi Osman Džafić.

Bivši glavni inspektor u Upravi za inspekcijske poslove Tuzlanske županije Nedžad Bešlić je naveo da je on samo nadzirao slučaj firme 'Tri točka', ali da nije 'ulazio u suštinu stvari'.

"Nisam vidio zapisnik iz firme 'Tri točka'. Samo sam vizualno nadzirao bez uvida u dokumentaciju", kazao je Bešlić i dodao da mu nije poznato koliko je robe oduzeto iz firme 'Tri točka'. Uz Durakovića i Džafića za zloupotrebe su optuženi Šefik Hodžić i Ahmet Bajrić. Durakoviću stavljaju na teret nezakonitosti u firmi 'Tri točka', a koje se odnose na prodaju starog željeza i lima, gdje je pribavljena imovinska korist od 6.000 maraka.

Duraković je optužen i da je pogodovao jednom autoservisu da od 2008. godine dobiva poslove s Županijskom upravom, što je nastavio i u 2010. i 2011., iako autoservis nije ispunjavao uvjete jer nije platio porezne obaveze.

Durakoviću i Hodžiću se stavlja na teret da su, nakon što su saznali da se provodi istraga, organizirali zamjenu dijelova na vozilima inspekcije kako bi prikrili vrijeme proizvodnje i otežali dokazivanje kaznenog djela.

Duraković je optužen kao bivši direktor Županijske uprave, Hodžić kao referent u Upravi, Džafić kao inspektor, a Bajrić kao vlasnik automehaničarske radnje. Na ovom ročištu svjedočio je i Meho Smajić, portir u firmi 'Alfa 90', koji je radio i na vagi kada je vagana oduzeta roba iz firme 'Tri točka'.

"Bilo je ukupno 26 kamiona. U drugoj smjeni kada sam ja došao vagano je pet kamiona, dok je u prvoj smjeni vagan 21 kamion. Tako su mi rekli. Ja sam brojao otpremnice i nedostajalo je pet otpremnica koje sam ja vagao. Na neke vagarske listove sam se potpisivao, a na neke nisam", ispričao je svjedok, navodi BIRN.

Optuženi Džafić je rekao da postoje dokumenti koji dokazuju da je u Smajićevoj smjeni vagano šest kamiona, na što je svjedok odgovorio da je 'moguće da je bilo pet ili šest kamiona'. Treći svjedok Ismet Paprikić, vozač firme 'Feros Eko' iz Živinica, naveo je da je vozio oduzetu robu na vaganje. Nastavak suđenja je zakazan za 11. svibanj.

Kopirati
Drag cursor here to close