18 migranata

Krupljak uhićen u Sarajevu zbog krijumčarenja ljudi

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, a uhićeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 03. 2020. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhitili su tijekom petka Semira B. (30) iz Bosanske Krupe zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Krijumčarenje ljudi'.

On je u Igmanskoj ulici u Vogošći, jedan sat iza ponoći, zatečen da upravlja kombijem u kojem se nalazilo 18 migranata koji kod sebe nisu imali identifikacijske dokumente, priopćeno je iz županijskog MUP-a.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, a uhićeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Migranti su prevezeni u prostorije Službe za poslove sa strancima.

Nastavlja se rad na dokumentiranju krivičnog djela, kao i pronalasku još jedne osobe koja se dovodi u vezu sa ovim slučajem, a čiji je identitet poznat policijskim službenicima, navodi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close