Akcija FUP-a

Mostar: Tražili novac i prijetili objavom snimki

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađena u FUP-u, te su u zakonskom roku predana na dalju nadležnost Županijskog tužiteljstva HNŽ.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 03. 2021. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 29.03.2021. godine poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Županjskog tužiteljstva hercegovačko-neretvanske županije, lišili slobode dvije osobe iz Novog Travnika inicijala A.R. (1993.) i A.D. (1994.), koja se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela "Ucjena" iz člana 296. i "Neovlašteno optičko snimanje" iz člana 189. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na dvije lokacije na području Srednjobosanske županije, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja predmetnih kaznenih djela, a koji će biti korišteni kao dokazi u kaznenom postupku.

Naime, osobe A.R. i A.D. se sumnjiče da su u studenom 2020. godine pribavili neovlašteno sačinjene snimke jedne osobe prilikom određenog događaja privatnog karaktera koji se dogodio u Mostaru, a potom od prosinca 2020. do siječnja 2021. godine, oštećenu osobe ucjenjivali da će javno objaviti sporne snimke, ako im ne isplati novčani iznos od 100.000,00 KM.
 
Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te su u zakonskom roku predana na dalju nadležnost Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog županije", stoji u priopćenju iz FUP-a.
Kopirati
Drag cursor here to close