Spriječen ulazak

Državljanin Srbije na bh. granici uhićen zbog ubojstva

Na nekoliko graničnih prijelaza, pripadnici Granične policije BiH su imali intervencije. Jedna osoba je uhićena, dok je za sedam osoba odbijen ulazak u BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 10. 2017. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Višegrad tijekom utorka slobode su lišili R. R. (1955.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Okružni sud u Istočnom Sarajevu raspisao tjeralicu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Ubojstvo'.

Kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište. Državljanin Republike Srbije bit će predat nadležnom tijelu.

Osobama s područja Kosova nije dopušten ulazak u BiH

Službenici PGP-a Brčko 10.10.2017. nisu dopustili ulazak u BiH sedam osoba s područja Kosova zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH. Kontrolirani su na MGP-u Brčko. Sukladno Zakonu o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Republiku Hrvatsku.

Otkrivena krivotvorena vozačka dozvola Poljske

Službenici PGP-a Orašje 9.10.2017. otkrili su krivotvorenu vozačku dozvolu Poljske koju je na uvid dao C. H. (1996.) prilikom izlaska iz BiH na MGP-u Šamac. Državljanin Republike Turske je kontroliran u vozilu Touran, bh. registarskih oznaka.

Prema naredbi tužitelja Županijskog tužiteljstva Posavske županije, vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a protiv C. H. bit će podneseno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Krivotvorenje isprave', navedeno je iz Ureda za informiranje Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close