Razbojništvo

Bivši rudar počinio niz kaznenih djela

Nakon toga zaposlenica se, u strahu za svoj život i sigurnost, odmakla od kase, iz koje je Karahodžić uzeo 1.058 KM. Interesantno je i to da je Karahodžić radio u RMU Kakanj.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 02. 2019. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni sud u Zenici osudio je Miralema Karahodžića iz Kaknja, zvanog Tale, na godinu i pol zatvora za razbojništvo. Karahodžić je u kolovozu prošle godine ušao u sportsku kladionicu, odakle je ukrao 1.058 KM.

"Prijeteći nožem, zaposlenici O. A. obratio se riječima: 'Izvini, seko, sada ću ti ući za pult i uzeti sav novac'. Na to mu je ona odgovorila: 'Nećeš moći', nakon čega je nož, koji je imao u lijevoj ruci, okrenuo prema njoj", navodi se u presudi, piše 'Dnevni avaz'.

Nakon toga zaposlenica se, u strahu za svoj život i sigurnost, odmakla od kase, iz koje je Karahodžić uzeo 1.058 KM. Interesantno je i to da je Karahodžić radio u RMU Kakanj. Priznao je pljačku, a inače je do sada pet puta osuđivan za različita kaznena djela.

Nakon otuđenja novca, s plijenom se uputio u prodavnicu sportske opreme S.R., u kojoj je za određeni dio ukradenog novca kupio odjevne predmete koje je u kabini presvukao", navodi se u presudi.

Na suđenju su, između ostalih, svjedočili i pripadnici Policijske postaje Kakanj, koji su kazali da su uvidom u brojne videonadzore utvrdili da je Karahodžić počinio pljačku.

Kopirati
Drag cursor here to close