Snježni nanos i odron

Banja Luka: Vlak iskočio iz tračnica, ozlijeđen strojovođa

Putnički vlak, koji je prometovao na relaciji Doboj-Banja Luka, naletio je na veliki snježni nanos i odron na pruzi u subotu u 21:11 sati.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 01. 2019. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strojovođa putničkog vlaka 'Željeznica Republike Srpske' ozlijeđen je kada je usljed snježnog nanosa i odrona došlo do iskakanja lokomotive i jednog putničkog vagona iz tračnica na dijelu pruge između staničnih mjesta Šnjegotina i Jošavka, priopćeno je iz 'Željeznica Republike Srpske'.

Strojovođa je zadobio ozljede glave i lica i vozilom hitne pomoći prevezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banja Luci, gdje je operiran, dok se jedna putnica iz vlaka požalila na nelagodu.

Putnički vlak, koji je prometovao na relaciji Doboj-Banja Luka, naletio je na veliki snježni nanos i odron na pruzi u subotu u 21:11 sati, navodi Srna.

Na mjesto događaja odmah su izašli pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Komisija za izvanredne događaje 'Željeznica Republike Srpske', kao i drugi nadležni.

Sve stručne ekipe 'Željeznica Republike Srpske' su na terenu i intenzivno rade na uklanjanju odrona čija je količina preko 50 kubika. Dok traju radovi na uspostavljanju željezničkog prometa, 'Željeznice Republike Srpske' su organizirale prijevoz za sve putnike.

Zdravstveno stanje strojovođe stabilno

 Zdravstveno stanje strojovođe Željeznica RS, koji je zadobio  ozljede glave i lica prilikom iskakanja vlaka za sada je stabilno, potvrđeno je iz banjalučke bolnice.

Po riječima dežurnog liječnika Klinike za bolesti uha, grla i nosa Unverzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Dalibora Vranješa, strojovođa inicijala R.S. (35) zadobio je frakturu nosa i povrede lica i kirurški je zbrinut.

Nakon stabilizacije općeg stanja, pacijent je iz Urgentnog centra premješten u Kliniku za bolesti uha, grla i nosa, gdje će ostati na daljem praćenju i liječenju.


Kopirati
Drag cursor here to close