Nova prevara

74-godišnjakinja lažnom policajcu dala 9.500 eura

Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 04. 2023. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznati počinitelj je 13. travnja nazvao 74-godišnjakinju u Slavoniji te joj se predstavio kao policijski službenik koji obavlja provjeru novca zbog sumnje na nezakonite radnje. Ženu je naveo da podigne novac s računa u banci po koji će doći k njoj.

Nakon što je 74-godišnjakinja pripremila novac, dala ga je nepoznatoj osobi koja joj je došla na vrata. Oštećena je za 9500 eura, priopćila je PU osječko-baranjska.

Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem, prenosi Index.hr

Povodom ove prevare policija ponovno upozorava građane da budu oprezni i da novac ne daju nepoznatim osobama.

"Ovim putem upozoravamo građane da budu oprezni s 'nepoznatim gostima', pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi najavili svoj dolazak. Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje.

Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri interneta i slično). Ako posumnjate da vam se netko lažno predstavio na kućnom pragu odmah obavijestite policiju na broj telefona 192 ili 112", priopćili su iz policije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close