Bez vozačke

22-godišnji motociklist projurio 212 km/h pa zaradio 12.500 kn kazne

Na tom dijelu prometnice, izvan naseljenog mjesta, brzina kretanja ograničena je na 80 km/h.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 08. 2022. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom provođenja akcije nadzora brzine međimurska policija je u nedjelju u 16:18 na južnoj obilaznici Čakovca izmjerila najveću brzinu kretanja vozila od 212 km/h.

Na tom dijelu prometnice, izvan naseljenog mjesta, brzina kretanja ograničena je na 80 km/h. Opisani prekršaj utvrđen je kod 22-godišnjeg vozača Yamahe YZF R1, delničkih registarskih oznaka.

Tijekom policijskog postupanja 22-godišnji motociklist nije zaustavio vozilo prema upućenim znakovima i naredbama policijskih službenika za zaustavljanje te nije zaustavio vozilo sukladno postavljenom prometnom znaku Stop.

Nakon što su ga policijski službenici uspjeli zaustaviti utvrđeno je da nema položeni vozački ispit za upravljanje vozilima A kategorije, već samo vozilima B kategorije. Na motociklu je utvrđeno nekoliko tehničkih neispravnosti.

Za opisane prekršaja predviđena je ukupna novčana kazna u iznosu od 12.500 kuna te zaštitna mjera od dva mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima A kategorije.

"Ovakva vožnja i ponašanje u cestovnom prometu mladog motocikliste u svakom slučaju nije primjerena, ni poželjna. Radi se o visoko rizičnom ponašanju koje u konačnici može završiti pogibeljno, kako za samog motociklistu, tako i za druge sudionike u prometu", priopćili su iz PU međimurske.

 

Kopirati
Drag cursor here to close