PUZ

21-godišnji Pakistanac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu, uhićen u Italiji

Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2021. u 08:15

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je utvrdila identitet 21-godišnjeg Pakistanca osumnjičenog za ubojstvo 52-godišnjeg muškarca u rujnu u tramvaju u Zagrebu, a osumnjičenik je uhićen u Italiji, temeljem Europskog uhidbenog naloga, priopćila je u srijedu Policijska uprava zagrebačka.

Kako se navodi, policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim državljaninom Pakistana, strancem sa stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj, zbog sumnje na ubojstvo 52-godišnjaka.
 
Osumnjičeni 21-godišnjak se 18. rujna 2021. oko 8.55 sati u tramvaju broj 6, koji je vozio od okretišta Sopot u smjeru sjevera, neposredno prije tramvajskog stajališta Most Mladosti s 52-godišnjakom najvjerojatnije verbalno, a potom i fizički sukobio,

U namjeri da ubije 52-godišnjaka, 21-godišnji Pakistanac mu je nožem zadao ubodnu ranu u vrat, uslijed koje je 52-godišnji muškarac umrlo na mjestu napada. Osumnjičeni 21-godišnjak je potom pješice otišao prema centru grada.
 
Nakon zaprimljene prijave o događaju policijski službenici su započeli s intenzivnom kriminalističkom istragom. Utvrđen je identitet počinitelja ovog kaznenog djela i da je napustio Republiku Hrvatsku.
 
Temeljem Međunarodne policijske suradnje za osumnjičenim je raspisan Europski uhidbeni nalog, temeljem kojeg je 21-godišnji državljanin Pakistana uhićen u Italiji, gdje se trenutno nalazi u zatvoru, priopćila je zagrebačka PU. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici podnijeto je posebno izvješće.

Kopirati
Drag cursor here to close