22 godine patila u tišini

16 godina zatvora zbog obiteljskog nasilja

Žrtva, njegova partnerica, rekla je na sudu da se suočila s fizičkim i emocionalnim zlostavljanjem tijekom njihove 22-godišnje veze
Vijesti / Crna Kronika | 04. 02. 2023. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: 123rf / Ilustracija

Tridesetdevetogodišnji Britanac osuđen je na 16 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za fizičko i psihičko zlostavljanje, priopćila je policija u subotu, prenosi Anadolija.

Dean Martin Kelly iz Wandswortha, južnog Londona, osuđen je na 16 godina zatvora nakon 12-dnevnog suđenja u Kraljevskom sudu Kingston, navodi se u priopćenju Metropolitan policije.

Proglašen je krivim za nanošenje tjelesnih ozljeda, seksualni napad, kontrolno i prisilno ponašanje, kao i prijetnje smrću.

Žrtva, njegova partnerica, rekla je na sudu da se suočila s fizičkim i emocionalnim zlostavljanjem tijekom njihove 22-godišnje veze prije nego što je prijavila slučaj u travnju prošle godine, priopćila je policija.

"Dvadesetdvije godine sam patila u tišini, ušutkana vlastitim strahom i previše uplašena da progovorim misleći da nema izlaza nakon godina zlostavljanja. Večer kada sam nazvala 999 bez sumnje mi je spasila život", rekla je žrtva.

Kada je pozvala policiju, kazala je da joj je partner prijetio s dva kuhinjska noža i da je pred njihovom djecom govorio da će je ubiti, a također je bila fizički i seksualno zlostavljana te večeri.

"Od 16. do 38. godine bila sam žrtva obiteljskog zlostavljanja i pod kontrolom Deanovog kohezivnog, opsesivnog, posesivnog i kontrolirajućeg ponašanja. Bio je toliko manipulativan i tretirao me kao svoju imovinu", dodala je.

Detektiv inspektor Simon Sherlock pozvao je sve žrtve da nasilje u obitelji prijave policiji.

 
Kopirati
Drag cursor here to close