Zajedalo tijelo

EU put BiH: Priprema pripreme za integriranje u Europsku uniju

Zajedničkim djelovanjem svih razina vlasti u skladu sa ustavnim nadležnostima i dosljednom primjenom mehanizma koordinacije, BiH može nastaviti rad na ispunjavanju kriterija za članstvo u EU
Vijesti / BiH-EU | 07. 05. 2020. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija predsjedavao je 4. sjednicom Kolegija za europske integracije, koja je održana u četvrtak u Sarajevu, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Na sjednici je istaknuto da su europske integracije strateško opredjeljenje BiH, te da zajedničkim djelovanjem svih razina vlasti u skladu sa ustavnim nadležnostima i dosljednom primjenom mehanizma koordinacije, BiH može nastaviti rad na ispunjavanju kriterija za članstvo u EU.

U skladu sa tim, Kolegij za europske integracije danas je zadužio Povjerenstvo za europske integracije da do 30. lipnja 2020. godine pripremi Metodologiju izrade Programa integriranja BiH u Europsku uniju, u skladu sa principima Odluke o sustavu koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini, te da je dostavi Kolegiju za europske integracije na razmatranje.

 

Također, s ciljem ubrzanja procesa pristupa BiH Europskoj uniji, Kolegij za europske integracije danas je zadužio Povjerenstvo za europske integracije da do 15.6.2020 pripremi Akcijski plan za realizaciju ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u Europskoj uniji i dostavi ga Kolegiju za europske integracije, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close