Dogovor o dogovoru

Usuglašena većina pitanja iz Upitnika Europske komisije, preostalo još sedam odgovora

Dio još uvijek neusuglašenih pitanja odnosi se na ona vezano za nestale osobe.
Vijesti / BiH-EU | 20. 12. 2017. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je završena sjednica Kolegija za europske integracije, kojom je predsjedavao predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Zasjedanju su osim Zvizdića nazočili premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i federalni premijer Fadil Novalić, premijeri županija i Distrikta Brčko, kao i direktor Direkcije za europske integracije BiH Edin Dilberović.

Na konferenciji za novinare na kojoj su se obratili Zvizdić, Cvijanović i Novalić rečeno je da su na sastanku razmatrana sporna neodgovorena pitanja na Upitnik Europske komisije, a takvih je bilo oko 80 ili tri posto.

Na današnjem sastanku većina ih je usuglašena i rečeno je da je na dodatno usaglašavanje ide sedam pitanja.

Ona se odnose na socio-ekonomske podatke za razdoblje od 2006.-2015., potom na Poglavlje 24, konkretno da li se BiH suočava sa bilo kojim oblikom terorizma te koliko je osoba procesuirano ili osuđeno za terorizam. Dio još uvijek neusuglašenih pitanja odnosi se na ona vezano za nestale osobe.

Također, rečeno je da se očekuje da Predsjedništvo BiH na sutrašnjoj sjednici verificira 15 pitanja iz Upitnika iz njhove nadležnosti.

Sudionici sastanka ocjenili su da će preostalih sedam pitanja biti usuglašeno u sljedećih sedam dana.

Kopirati
Drag cursor here to close