Otvaranje pregovora

Sattler: Veliko postignuće za BiH

Naglasio je kako je preporuka Europske komisije za otvaranje pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom izuzetno postignuće za cijelu zemlju.
Vijesti / BiH-EU | 13. 03. 2024. u 21:31 Bljesak.info
Aktuelni intervju: Johann Sattler - 13.03.2024.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Delegacije Europske unije (EU) u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH veleposlanik Johann Sattler izjavio je za BHRT da je Bosna i Hercegovina na putu ka članstvu u Europskoj uniji i da će uloga EU u našoj zemlji jačati. Naglasio je kako je preporuka Europske komisije za otvaranje pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom izuzetno postignuće za cijelu zemlju.

"Bosna i Hercegovina je na putu ka članstvu u Europskoj uniji. To znači da postoji perspektiva za mlade, za obitelji, da je ovo zemlja gdje možete ostati da živite, da gradite obitelj i svoje živote. Kroz proces pristupanja će doći još više podrške i pomoći. Otvorit će vam se i dodatni programi, od već postojećeg ERASMUS-a, znanstveno-istraživački programi do mogućnosti da ova zemlja bude dio jedinstvenog evropskog tržišta od 450 milijuna kupaca", rekao je Sattler gostujući u emisiji Aktuelni intervju BHT1.

Kopirati
Drag cursor here to close