Vijore se

Mostar: Sudeći po zastavama - već smo u EU

U srijedu poslijepodne naš fotoreporter je zabilježio u Ulici kralja Tomislava, poznatijoj kao Avenija - prizore zastava BiH i Europske unije jedne pored drugih.
Vijesti / BiH-EU | 20. 03. 2024. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je suditi po zastavama koje se mogu vidjeti na mostarskim ulicama, mi smo već u Europskoj uniji. Mislimo na Bosnu i Hercegovinu.

Naime, u srijedu poslijepodne naš fotoreporter je zabilježio u Ulici kralja Tomislava, poznatijoj kao Avenija - prizore zastava BiH i Europske unije jedne pored drugih. 

Optimizam, nagovještaj nečega ili samo potpora zbog zelenog svjetla koje je Europska komisija dala BiH za otvaranje pristupnih pregovora - tko zna. Uglavnom, zastave se Mostarom već vijore.

Podsjećamo, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen potvrdila je u Europskom parlamentu da će preporučiti otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom.

Kazala je kako je Bosna i Hercegovina napravila u posljednjih godinu dana najveći napredak u odnosu na protekle desetljeće. Von der Leyen je navela listu stvari koje je Bosna i Hercegovina uradila na putu prema EU i pozdravila napore vlasti u BiH. 

Aktualna vlast poručila je da imamo puno pravo da budemo optimisti i da očekujemo pozitivan odgovor EU. 

Kopirati
Drag cursor here to close