Spreman je uložiti napore

Grlić Radman: Zalagat ću se, ali BiH mora napraviti svoj dio posla

"U trenutačnom geopolitičkom kontekstu, EU naglašava hitnost da zemlja krene naprijed na svom putu prema EU, posebno kroz ispunjavanje svih 14 ključnih prioriteta za otvaranje pregovora o pristupanju EU-u".
Vijesti / BiH-EU | 19. 07. 2023. u 19:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska će se zauzimati da se pregovori o pristupanju Bosne i Hercegovine Europskoj uniji otvore do kraja ove godine, ali i BiH sa svoje strane mora napraviti svoj dio posla, izjavio je u četvrtak hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

"Zalagat ću se i apelirat ću da se do kraja godine otvore pregovori s Bosnom i Hercegovinom. Spremni smo uložiti napore da u tome pomognemo Bosni i Hercegovini, ali i njezini politički čelnici moraju se snažno zalagati za to", rekao je Grlić Radman prije početka sastanka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje.

Ministar Grlić Radman je rekao da dolazi na sastanak kako bi izrazio podršku predsjedateljici Vijeća ministara BiH Borjani Krišto i pohvalio ono što je dosad ta vlada na državnoj razini postigla u području pravosuđa, javnih nabava, jačanju suradnje s Europskom unijom i njezinim agencijama, prenosi Hina.

"U trenutačnom geopolitičkom kontekstu, EU naglašava hitnost da zemlja krene naprijed na svom putu prema EU, posebno kroz ispunjavanje svih 14 ključnih prioriteta za otvaranje pregovora o pristupanju EU-u utvrđenih u Mišljenju Komisije koje je Vijeće odobrilo 2019.", kaže se u pripremnom dokumentu Vijeća za ovaj sastanak u koji je Hina imala uvid.

Kopirati
Drag cursor here to close