Susret s veleposlanikom

Bećirović: Važna je podrška Francuske otvaranju pregovora BiH s EU

Bećirović je izrazio nadu da će EU u ožujku donijeti odluku o otvaranju pregovora s Bosnom i Hercegovinom, što bi dodatno uticalo na provedbu suštinskih reformi u našoj zemlji.
Vijesti / BiH-EU | 26. 01. 2024. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu intenzivnih aktivnosti s ciljem otvaranja pregovora Bosne i Hercegovine s Europskom unijom danas je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao i s veleposlanikom Francuske u BiH Françoisom Delmasom.

Razgovarano je o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, aktivnostima s ciljem otvaranja pregovora s EU i odnosima dvije zemlje.

Bećirović je izrazio nadu da će EU u ožujku donijeti odluku o otvaranju pregovora s Bosnom i Hercegovinom, što bi dodatno uticalo na provedbu suštinskih reformi u našoj zemlji.

Veleposlanik Delmas je istaknuo da Francuska podržava europske integracije Bosne i Hercegovine.

Bećirović je zahvalio na principijelnoj i kontinuiranoj podršci koju Francuska pruža Bosni i Hercegovini i njenom putu ka punopravnom članstvu u EU. Također, veleposlanik Delmas je rekao da će njegova zemlja kao svjedok Daytonskog mirovnog sporazuma nastaviti podržavati neovisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Bećirović je podsjetio i na važne razgovore s predsjednikom Francuske Emanuelom Macronom u Parizu i specijalnim predstavnikom Republike Francuske za zapadni Balkan Renéom Troccazom u Sarajevu tijekom kojih je iskazana podrška europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.

Tijekom razgovora konstatirano je da su veoma dobri politički odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Francuske vrlo dobra osnova za jačanje ekonomske suradnje, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close