Pozdravili preporuku

Amerika o otvaranju pregovora s EU - Jasan signal ljudima u BiH

Europska komisija je jučer formalno preporučila otvaranje pristupnih pregovora između Europske unije i Bosne i Hercegovine. Američko veleposlanstvo u BiH pozdravilo je tu odluku.
Vijesti / BiH-EU | 13. 03. 2024. u 11:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Američke Države pozdravljaju preporuku Europske komisije za otvaranje pregovora za članstvo Bosne i Hercegove u Europskoj uniji - istaknuli su danas iz Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu.

''To šalje jasan signal ljudima u BiH da njihova budućnost leži u euroatlantskim institucijama'' - poručili su iz američke ambasade u objavi na platformi X.

Europska komisija je jučer formalno preporučila otvaranje pristupnih pregovora između Europske unije i Bosne i Hercegovine.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je tijekom govora na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta ocijenila da je Bosna i Hercegovina učinila više napretka od kada je dobila status kandidata nego za više od jednog desetljeća.

Konačnu odluku o otvaranju pristupnih pregovora donosi Vijeće EU, a rasprava o tome će biti održana na samitu koji je zakazan za 21. i 22. ožujak u Bruxellesu.

Kopirati
Drag cursor here to close