Usvajanje

Akcijski plan za provedbu Strategije komuniciranja o pristupanju EU

Sedam institucija uključeno je u provedbu aktivnosti u šest oblasti, i to izdavaštvo, online komunikacije, istraživanje, natječaji i natjecanja, događaji i promotivni materijal.
Vijesti / BiH-EU | 23. 02. 2023. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH usvojilo je Akcijski plan za implementaciju Strategije komuniciranja institucija BiH o procesu pristupanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji - od kandidatskog statusa do članstva za 2023. godinu.

Prethodno je na sjednici usvojena Informacija Direkcije za europske integracije o pripremi prijedloga ovog akcijskog plana, nakon što je Bosna i Hercegovina 15. prosinca 2022. godine dobila kandidatski status za članstvo u EU, čime započinje primjena Strategije komuniciranja institucija Bosne i Hercegovine o procesu pristupanja Europskoj uniji - od kandidatskog statusa do članstva.

Novi pristup u realizaciji paketa aktivnosti koje će biti provedene u ovoj godini s ciljem kvalitetnije i učinkovitije komunikacije fokusiran je na različit pristup svakoj od ciljnih skupina sa specifičnim temama.

Sedam institucija uključeno je u provedbu aktivnosti u šest oblasti, i to izdavaštvo, online komunikacije, istraživanje, natječaji i natjecanja, događaji i promotivni materijal, ukupno vrijednih 1.725.900 KM. Ova su sredstva osigurale institucije koje sudjeluju u provedbi Akcijskoga plana i neće biti novih izdvajanja iz proračuna.

Uz Direkciju za europske integracije u provedbi ovoga akcijskoga plana sudjelovat će Ministarstvo civilnih poslova, Ministarstvo sigurnosti, Agencija za javne nabave, Institut za intelektualno vlasništvo BiH, Ured koordinatora za reforma javne uprave i Uprava za neizravno oporezivanje.

Kopirati
Drag cursor here to close