Podcast "Imam ideju" #68

VIDEO I Alisa Gekić: LiNK je svojim radom kreirao više od 4.000 radnih mjesta

Gošća ovog izdanja podcasta "Imam ideju" je gospođa Alisa Gekić, direktorica Udruženja za posao i poduzetništvo LiNK. Niz je tema kojih se dotičemo u razgovoru, s naglaskom na održivi razvoj u čemu je LiNk već 23 godine neumoran.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 05. 2024. u 20:05 Miljenko Buhač | Bljesak.info
Gekić: LiNK je kreirao preko 4.000 radnih mjesta i podržao više od 3.000 poduzeća

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospođa Alisa Gekić, direktorica Udruženja za posao i poduzetništvo LiNK, već je duže od 17 godina u nevladinom sektoru, a svoju je karijeru započela odmah po završetku studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić.

Osim što se profilirala kao vrstan ekspert u poslu kojim se bavi u LiNK-u, ujedno se posvetila mentorstvu, treninzima mlađih generacija, predavač je na Ekonomskom fakultetu, posjeduje veliko iskustvo u radu s poduzetništvom, ali i u radu se onima koji tek startaju itd.

"U toku 23 godine djelovanja LiNK-a, brojni su rezultati, ali istaknula bih značajnu poduzetničku infrastrukturu, od inkubatora kao potpornih institucija, do potpore samom nastanku tih institucija, više od 30 njih smo podržali. Više od 4.000 radnih mjesta je kreirano, pružili smo podršku za više od 3.000 malih i srednjih poduzeća, prvi smo u BiH smo uspostavili kreditno-garancijski fond, sve s ciljem kreiranja lakšeg pristupa izvorima financiranja za poduzetništvo", kaže naša gošća, navodeći pritom i niz drugih pojedinosti iz 23-godišnjeg rada Udruženja LiNK.

Mišljenja je da bi nevladine organizacije koje se bave podrškom ekonomskom razvitku morale imati veću podršku službenih vlasti, jer su organizacije kao LiNK, REDAH, INTERA i druge važne za pokretanje novih ideja, projekata i razvojnih tokova.

Gospođa Gekić se dalje u razgovoru osvrće i na prepreke i ograničenja koja stoje na putu bržeg razvoja i provođenja nužnih reformi, a posebno je zanimljivo poslušati analizu koju je LiNK kada su u pitanju parafiskalni nameti, gdje je situacija više nego apsurdna u mnogim segmentima, ali jednako tako velika su i fiskalna opterećenja cijene rada, poslovanja realnog sektora u cjelini i slično. 

Vrlo je koristan i dio razgovora u kojem govorimo o samim procedurama i tehnikama pisanja i provođenja pripremljenih projekata kojima se privlače sredstva iz fondova, kako EU, tako i ostalih, kojih nije mali broj, ali često se na njih i zaboravi.

U razgovoru ćete čuti niz podataka i činjenica, nastojali smo izbjegavati načelnu, opću priču koliko god smo mogli, a naša sugovornica, gospođa Gekić, precizno i činjenično ilustrira svako od važnih tema koje smo otvorili u razgovoru.

Sigurni smo da u ovom zanimljivom razgovoru možete ne samo saznati čitav niz informacija koje su vam možda bile manje poznate ili nepoznate, nego i naučiti i usvojiti nova znanja ili barem smjernice do njihova stjecanja u svjetlu onoga čemu svi težimo - održivog razvoja i podizanja ukupnog standarda.

Odvojite stoga vrijeme za ovaj školski sat kako ne biste morali satima ili danima tragati sa informacijama koje on sadrži!

Kopirati
Drag cursor here to close