Presedan u rukometu

Zbog svađe s EHF-om RN Loewen će utakmicu Lige prvaka igrati s amaterskom momčadi

Iz RN Loewena su tražili da EHF pomakne termin utakmice s Poljacima za dan kasnije, 25. ožujka jer 24. ožujka Rhein-Neckar Loewen u njemačkom prvenstvu igra veliki derbi s Kielom.
Sport / Rukomet | 08. 03. 2018. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački rukometni prvak Rhein-Neckar Loewen igrat će prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka kod Poljskog Kielcea 24. ožujka s amaterskom momčadi zbog svađe s Europskim rukometnim savezom (EHF).

Iz RN Loewena su tražili da EHF pomakne termin utakmice s Poljacima za dan kasnije, 25. ožujka jer 24. ožujka Rhein-Neckar Loewen u njemačkom prvenstvu igra veliki derbi s Kielom, koji također igra utakmicu osmine finala s mađarskim PICK Szegedom, ali 21. ožujka.

Njemačka momčad će zato u Kielce poslati svoju amatersku momčad koja se natječe u trećoj ligi i koja će vjerojatno doživjeti težak poraz na gostovanju u Poljskoj.

''Nije nam jasno zašto je EHF tako tvrdoglav glede promjene termina. Utakmicu s Kielom prenosi ARD televizija, to je veliki derbi kojeg će sigurno pratiti više TV-gledatelja nego dvoboj osmine finala Lige prvaka'', kazala je izvršna direktorica Loewena Jennifer Kettemann.

RN Loewen je ove sezone već igrao utakmice Bundeslige i Lige prvaka u samo 24 sata, a očito je da je sukob Bundeslige i EHF-a prerastao u farsu.

Kopirati
Drag cursor here to close