Intervenirala Vlada

Vlada Srbije zabranila odigravanje utakmice između rukometašica Srbije i Kosova

Odluka o zabrani odigravanja utakmice donijeta je nekoliko sati nakon što su brojne navijačke skupine najavile dolazak ispred SC u Kovilovu.
Sport / Rukomet | 23. 03. 2018. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Srbije donijela je odluku da se zabrani odigravanje rukometne utakmice juniorki Srbije i Kosova, koja je trebala biti odigrana danas u 16 sati, piše Kurir.

Meč između dvije selekcije, koji je izazvao veliku pažnju, pogotovo nakon odluke da se ne ističu nacionalna obilježja i himne, premješten je iz Kragujevca u beogradsko predgrađe Kovilovo.

To nije sve: Rukometni savez Srbije saopćio je da utakmici, koja je zakazana za petak u 16 sati, neće prisustvovati publika i predstavnici medija!

Ovaj potez, opravdan sigurnosnim razlozima, izazvao je novo ogorčenje javnosti u Srbiji nakon što je ranije Europska rukometna federacija (EHF) donijela odluku da se kvalifikacioni turnir održi bez intoniranja himni i nacionalnih simbola reprezentacija učesnica.

Pored mladih rukometašica Srbije i Kosova, na kvalifikacionom turniru sudjeluju i njihove vršnjakinje (generacija 1998.) iz Norveške i Slovačke.

Odluka o zabrani odigravanja utakmice donijeta je nekoliko sati nakon što su brojne navijačke skupine najavile dolazak ispred SC u Kovilovu.

Posebno su se organizatori pribojavali prijetećeg poziva navijačke skupine Delije, koji su pozvali navijačem da se okupe u Kovilovu. Na gradskim nadvožnjacima su se mogle vidjeti parole i transparenti s porukom "Svi u Kovilovo - 23.03".

Inače, mlade rukometašice Kosova pod velikom su policijskom pratnjom ispraćene na ovaj turnir. Nažalost, vjerojatno neće biti ništa od njihova nastupa na teritoriju Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close