Otkazao Makedoncima

Više nema zapreka: Lino Červar uskoro opet na klupi Hrvatske

Sport / Rukomet | 12. 03. 2017. u 21:34 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski rukometni stručnjak Lino Červar raskinuo je ugovor s Makedonskim rukometnim savezom i više nema zapreka da preuzme kormilo hrvatske reprezentacije.

Vijest o raskidu ugovora je potvrdio Makedonski rukometni savez (MHF) na svojoj internetskoj stranici.

Červar se prije nekoliko dana susreo s čelnicima MHF-a i nakon rasprave je postignut dogovor o raskidu ugovora, tri godine prije njegova isteka. Červar je potom poslao pismo predsjedniku MHF-a u kojem se zahvalio na suradnji, naglasivši kako je Makedonija njegova druga domovina koja ga je lijepo prihvatila kao svog i sve mu dala, piše HRT.

“Hoće li to biti reprezentacija zemlje u kojoj sam rođen, gdje imam obitelj, u kojoj sam se razvio i afirmirao kao trener, doživio najveće svjetske uspjehe? Ili izabrati reprezentaciju jedne male, ponosne zemlje, moje druge domovine Makedonije, koja me jako lijepo prihvatila kao svoga i sve mi dala? Ipak sam na kraju izabrao Hrvatsku, moj rodni kraj, moju zemlju”, dio je Červarovog pisma.

Iako ga vrh Hrvatskog rukometnog saveza još nije službeno potvrdio za novog izbornika, pregovori s njim bili su javni i potvrđeno je da je dogovor vrlo blizu, no dali su mu vremena da džentlmenski razvrgen ugovor s Makedoncima.

Makedonski mediji navode kako je hrvatski stručnjak nekoliko puta istaknuo kako mu je cilj voditi Makedoniju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, ali se očito predomislio.

Červar je još uvijek trener skopskog Metalurga, no nagađa se kako će napustiti i taj posao.

Červar je vodio hrvatsku reprezentaciju od 2002. do 2010. godine i sa kaubojima je osvojio šest medalja. U kolekciji medalja ima olimpijsko zlato (2004.), bio je svjetski prvak (2003.), te još dva puta svjetski doprvak (2005., 2009.). Također, ima i dva srebra sa europskih prvenstava, 2008. i 2010. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close