Final Four

Vardar i Veszprem u najjačem finalu u povijesti SEHA lige

Sport / Rukomet | 03. 04. 2016. u 08:00 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši Vardara i MVM Veszprema u nedjelju će se od 19.00 sati u Varaždinu boriti za naslov pobjednika regijonalne SEHA lige. Bir će to vjerovatno najjače finale u povijesti ovog natjecanja, koje privodi kraju svoju petu sezonu. Favorita nema, a ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da će se ove dvije momčadi sastale i u četvrtfinalu Lige prvaka, javlja agencija Anadolija.

Makedonska momčad će pokušati doći do svog trećeg pehara u SEHA ligi, dok Veszprem brani naslov osvojen prošle sezone na Final fouru koji su igrali pred domaćom publikom.

Jedna od glavnih uzdanica Vardara svakako je sjajni čuvar mreže Arpad Šterbik, koji odlično zna kako se osvajaju trofeji, jer je noseći dres španjolskih velikana Ciudad Reala i Barcelone, te reprezentacije Španjolske mnogo toga osvojio.

Stigli gdje su željeli 

''Stigli smo gdje smo željeli, jer naš prvi cilj je bio igrati finale. Sada nas čeka to finale, a to su uvijek posebne utakmice. Kada dođeš ovdje onda je logično da ćeš se boriti i dati sve od sebe da osvojiš pehar. Žao mi je što je Veszprem u polufinalu odigrao slabiju utakmicu, jer nema šanse da tako loš bude dva puta zaredom. Tako da ćemo imati težak posao s njima. O Veszpremu ne treba trošiti riječi, svi koji smo u rukometu znamo da je to jedan od tri najbolja kluba u svijetu. Uvijek se bore za najveće ciljeve. Kako ćemo dobiti i na koji način ne znam, ali ćemo se boriti“, kazao je najbolji vratar regularnog dijela SEHA lige.

Javier Sabate, trener mađarskog prvaka, izrazio je zadovoljstvo što su polufinalne utakmice bile na visokoj razini i naravno što je njegova momčad u jednoj od njih slavila, te stigao do finala.

''Igrali smo ove sezone dva puta s Vardarom i oba puta je bilo neriješeno. Dakle, jasno je da se radi o momčadima podjednake kvalitete i da nas čeka neizvjestan susret. Pokušat ćemo se što bolje pripremiti, jer Vardar je sjajna momčad koji napreduje iz godinu u godinu. Imaju odličnog trenera i igrače, tako da znamo da će biti teško pobijediti ih u tom finalu. Međutim, trudit ćemo se slaviti. Nadam se da će doći i dosta naših navijača iz Mađarske, što bi nam moglo olakšati put do trijumfa“, rekao je Sabate.

Prije finala u 16.30 sati u utakmici za treće mjesto snage će odmjeriti poraženi iz polufinalnih duela PPD Zagreb i Meshkov Brest. Iako neće igrati za pehar, iz oba stožera najavljuju da će dati svoj maksimum kako bi slavili.

Opravdana očekivanja ljubitelja rukometa

''Odigrali smo sjajnu utakmicu u polufinalu i nedostajalo nam je samo malo sreće da slavimo i zaigramo u finalu. Uvijek je teško igrati sa Zagrebom, pogotovo sada kada se zna da će publika u Varaždinu biti na njihovoj strani. Međutim, ukoliko ponovimo izdanje iz polufinala, što sigurno možemo, onda sam uvjeren da možemo slaviti“, optimista je Ivan Pešić, golman Meshkova i reprezentativac Hrvatske.

Završni turnir u Varaždinu opravdao je očekivanja ljubitelja rukometa. Polufinalni dueli su bili sjajni, a organizacija na visokoj razini.. Ambijenti u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu vrhunski, pa nema niti jednog razloga da danas svi zajedno i igrači i publika i organizatori ne prirede još jedan rukometni spektakl.

Kopirati
Drag cursor here to close