U 71. godini

U Mostaru preminuo nekadašnji rukometaš Veleža i Mehanike Žarko Ivković

Ivković je bio član generacije Veleža koja je došla na korak do ulaska u tadašnju Prvu saveznu ligu.
Sport / Rukomet | 06. 05. 2023. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u 71. godini preminuo jedan od ponajboljih rukometaša s ovih prostora, nekadašnji igrač Veleža i Mehanike iz Metkovića Žarko - Žara Ivković.

Ivković je bio član generacije Veleža koja je došla na korak do ulaska u tadašnju Prvu saveznu ligu. Stariji ljubitelji rukometa u Mostaru pamte okršaj na na Kantarevcu 1976. godine, u kojem je Velež savladao Celje rezultatom 16:11. Tih pet golova ipak na kraju nije bilo dovoljno, jer je u revanšu u Celju, domaćin slavio 22:15. Ono što nije uspio ostvariti u toj generaciji, Ivković jeste tri godine kasnije kao igrač Mehanike iz Metkovića.

U tom periodu šest igrača Veleža je nosilo dres Mehanike (Ivković, Pašalić, Kljako, Milutinović, Čolović i Zadro), a upravo je Ivković bio jedan od najzaslužnijih za jedan od najvećih uspjeha tadašnje Mehanike. U Svetozarevu su igrane kvalifikacije za ulazak u Prvu saveznu ligu, u presudnoj utakmici protiv Vardara, 8. lipnja 1979. godine, Ivković je postigao pobjedonosni gol za 17:16, 14 sekundi prije kraja.

Ivković je dobitnik posebnog priznanja Sportskog Saveza grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close