Bodovi za Zrinjski i Velež

U finišu sezone gostujuće pobjede mostarskih ekipa

U ovom kolu uspješni su bili mostarski klubovi na gostovanjima. Zrinjski je bio uvjerljiv protiv Briješća 33:21, dok je velež slavio u Goraždu kontra Radničkog 38:35.
Sport / Rukomet | 08. 05. 2024. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sezona u Prvoj ligi FBH za rukometaše grupa Jug, stigla je do samog kraja. Ostalo je još jedno kolo koje će se igrati narednog vikenda.
Na vrhu tabele je Bosna iz Sarajeva s 34 osvojena, Sloga je sakupila jedan manje na drugom mjesto. U ovom kolu uspješni su bili mostarski klubovi na gostovanjima.

SRK Zrinjski je savladao ekipu Briješća u Sarajevu 21:33. Već u ranoj fazi utakmice Zrinjski je stigao do četiri gola prednosti, kasnije je do poluvremena ona udvostručena. Bilo je 16:8. Do kraja utakmice nije bilo nikakvih dilema pa je Zrinjski upisao dvanaestu pobjedu ove sezone. Ukupno na tabeli, ako se ne računaju susreti protiv druge ekipe Izviđača, sastav iz Mostara ima 24 bodova. Bod manje od četvrte Bosne iz Visokog.

Rukometaši Veleža su također upisali dva boda, u gostima protiv Radničkog iz Goražda. Bilo je 35:38. Sada Velež ima 32 boda prije posljednjeg kola.

Ove sezone je Velež poražen od Bosne, Zrinjskog i Sloge i većim dijelom sezone je vodio borbu za prvo mjesto. U posljednjem 22. kolu Zrinjski će ugostiti Slogu, Velež ekipu Rvacke.

Kopirati
Drag cursor here to close