Odluka Predsjedništva Saveza

Slovenci ''prelomili'': Ostajemo na Europskom prvenstvu

Večeras od 20:30 Slovenija će igrati utakmicu protiv Crne Gore gdje ne smije izgubiti želi li nastaviti natjecanje u drugom krugu u Varaždinu.
Sport / Rukomet | 17. 01. 2018. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su čelnici Rukometnog saveza Slovenije najozbiljnije razmišljali o napuštanju Europskog prvenstva, nezadovoljni suđenjem i ključnim odlukama na utakmicama protiv Makedonije (poraz 25:24) i Njemačke (25:25)., u srijedu su najavili konferenciju za medije oko 16 sati (srijeda) na kojoj će javnost detaljno obavijestiti što su odlučili.

'Laknulo mi je i drago mi je što Slovenija ostaje na Euru. Tužno je što se u najuzbudljivije rukometno vrijeme moramo nositi s takvim problemima. To se uvijek događa, ali bojim se da nema pravog rješenja na vidiku. Samo tako nastavi, Slovenija', tijekom prijepodneva napisao je bivši slovenski reprezentativac, Miha Žvižej.

U međuvremenu je EHF službeno objavio kako je Rukometnom savezu Sloveniju službeno odbijena i druga (detaljnija i opširnija, op..a) žalba zbog tzv. 'kršenja rukometnih pravila' na utakmici protiv Njemačke, prenosi Tportal.hr.

A zaključak s najavljen epressice Slovenskog rukometnog saveza (RZS) glasi: Slovenija ostaje na europskom prvenstvu, a još čudnije je što EHF nije kaznio Vujovića koji je čelnike nazvao debilima!

Predsjednik Slovenskog rukometnog saveza Franjo Bobinac objasnio je zašto Slovenci ostaju na Euru:

'Predsjedništvo se je sastalo i raspravljalo o aktualnoj situaciji, glavne teme bile su suđenje i mogući odlazak s Eura EP. Odluka je bila jednoglasna da Slovenija nastavlja s natjecanjem. Iza nas su dvije utakmice u kojoj je slovenska reprezentacija oštećena, na prvi su vladali dvostruki kriteriji, a na drugoj se je išlo za time da se Sloveniju ošteti. Svi naši prigovori su odbačeni, a znamo da o njima uopće razgovora nije bilo i jasno je da smo zbog toga razočarani. Predsjedništvo se odlučilo na nastavak, prije svega, u korist sporta i sportaša. Ali nastavit ćemo s prigovorima a za 21 dan ići ćemo i na arbitražni sud EHF-a, pa ako treba i na sportski sud (CAS) u Laussanei'.

Drugim riječima, večeras od 20:30 igrat će utakmicu protiv Crne Gore u trećem kolu skupine C u Areni Zagreb gdje ne smije izgubiti želi li nastaviti natjecanje u drugom krugu u Varaždinu.

Kopirati
Drag cursor here to close