Odlično otvaranje sezone za Širokobriježane

Široki u dramatičnoj završnici slavio protiv Zrinjskog

HRK Široki je u dramatičnoj završnici upisao pobjedu protiv Zrinjskog za odličan početak nove sezone
Sport / Rukomet | 14. 10. 2017. u 00:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši Širokog slavili su protiv Zrinjskog 27:26 (13:15) u derbiju prvog kola Prve lige Rukometnog saveza Herceg Bosne igranom u dvorani Tucak. 

HRK Široki je u ovu sezonu krenuo s najmlađom momčadi u povijesti kluba koju čine mahom srednjoškolci koji su prošli kadetske i juniorske uzraste Škole rukometa HRK Široki dok su im večerašnji protivnici bili mladi rukometaši Zrinjskog - inače druga momčad premijerligaša iz Mostara.

Gosti su bolje ušli u susret te su poveli s dva razlike, no nakon time-outa, domaći su uspjeli serijom 4:0 preokrenuti rezultat i to u trenutku kada su imali igrača manje. No, u posljednjih pet minuta prvog dijela susreta ''Plemići'' su pojačali agresivnost u obrani te su uspjeli na odmor otići s prednošću od dva pogotka (13:15).

Na otvaranju drugog dijela susreta igrači trenera Mihovila Bilaća uspjeli su povesti, no ne i odlijepiti se te su Mostarci do kraja susreta stalno hvatali zaostatak od jednog ili dva pogotka razlike. 

Pola minute do kraja Zrinjski je imao priliku izjednačiti, no vratar Slišković obranio je ključnu loptu i osigurao svojoj momčadi pobjedu u dramatičnoj završnici veoma borbene utakmice.

Mate Marušić s 12 pogodaka bio je neriješiva enigma za mostarsku obranu. Leo Hrkać je postigao sedam pogodaka, a po tri su pridodali Petar Šušak i Antoni Musa. U redovima Zrinjskog najbolji je bio Škobić sa šest pogodaka.

''U odnosu na prošlu sezonu cijela momčad je promijenjena te ju velikom većinom čine igrači srednjoškolskog uzrasta. Ove sezone rezultat nije u prvom planu, želim da mladi igrači steknu iskustvo kroz par sezona u ovoj ligi kako bi se mogli priključiti Prvoj ligi Federacije BiH - što i dalje najviše ovisi o financijama te politici grada kada su u pitanju 'manji' sportovi u Širokom Brijegu'', izjavio je ranije za Bljesak.info trener HRK Široki Mihovil Bilać.

Najmlađoj seniorskoj momčadi Širokog ova pobjeda svakako je dala krila za nastavak sezone, a pobjeda i više znači klubu jer je dokazao da se rad s mlađim uzrastima isplati što HRK Široki kontinuirano radi proteklih nekoliko sezona.

U drugom kolu Široki je ponovno domaćin, a dočekuje Rukometnu akademiju Čapljina dok je u trećem kolu slobodna momčad.

Kopirati
Drag cursor here to close