33:26

Široki siguran protiv RA Čapljine, Slišković dobio plavi karton!

Sport / Rukomet | 21. 11. 2016. u 09:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši Širokog pobijedili su Rukometnu akademiju Čapljina s 33:26 (17:13) u susretu sedmog kola Prve lige Rukometnog saveza Herceg Bosne igranom u dvorani Tucak u Širokom Brijegu.

Širokobriježani su odlično otvorili utakmicu te su serijom 7:1 napravili dostatnu prednost koju su čuvali do poluvremena kada je rezultat glasio 17:13. U nastavku susreta gosti se nisu uspjeli približiti domaćima koji su rutinski priveli utakmicu kraju te su na kraju slavili sa sedam pogodaka razlike.

Dvadesetak minuta prije kraja susreta Frano Slišković dobio je plavi karton! Protivnički igrač se okliznuo, Slišković ga je potom gurnuo te su mu suci Bošnjak i Marić pokazali plavi karton – najstrožu kaznu u rukometu uvedenu ove sezone. Klub će zbog toga u blagajnu Saveza morati uplatiti 200 KM, dok će Slišković morati propustiti sljedeću utakmicu. Bio je to prvi izrečeni plavi karton igraču Širokog.

Igrači trenera Mihovila Bilaća nakon pet odigranih utakmica imaju četiri pobjede i jedan poraz, uz utakmicu manje iz prvog kola, dok su prošlo kolo bili slobodna momčad. Podsjećamo, u prvom kolu trebali su igrati u Tomislavgradu protiv Delminiuma, no taj se klub povukao iz natjecanja.

Najefikasniji u redovima Širokog bio je Ivan Šaravanja s osam pogodaka. Igor Jelić postigao je šest, a po pet su prirodali Frano Slišković i Ivan Šaravanja. Kod RA Čapljine istaknuo se Krešić s 11 pogodaka.

Podsjećamo, Rukometna akademija Čapljina debitant je u ovoj ligi, a njezino vodstvo kao i većina igrača izdvojila se iz Hrvatskog rukometnog kluba Čapljina koji također igra u Prvoj ligi RS Herceg Bosne.

U osmom kolu Široki gostuje u Novoj Biloj kod istoimene momčadi.

Rezultati sedmog kola:

HRK Čapljina – RK Vitez 38:22 (15:9)
RK Izviđač – RK Nova Bila 44:14 (23:7)
HRK Široki – RA Čapljina 33:26 (17:13)

Kiseljak i Zrinjski bile su slobodne momčadi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close