Zrinjski - Izviđač 33:31

Rukometni Plemići u drami nakon produžetaka osvojili Kup BiH

Sport / Rukomet | 04. 06. 2017. u 18:58 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obiltelj Zrinjski opet slavi! Nakon nogometaša, koji se prošle nedjelje osvojili rekordni peti naslov prvaka BiH, večeras su na red došli rukometaši.

Oni su osvojili Kup BiH nakon što su u nedjelju navečer u finalnoj utakmici svladali Izviđač 33:31 pred punom dvoranom ''Bijeli brijeg'' u Mostaru. 

''Plemićima'' je ovo prvi trofej Kupa BiH u 25-godišnjoj klupskoj povijesti.

Zrinjski je odlično ušao u utakmicu i napravio seriju 5:0, međutim Skauti su se vratili i do poluvremena napravili preokret – na odmor su Ljubušaci otišli sa 15:13.

U drugom dijelu igralo se u egalu do posljednje sekunde - Martinović je pogodio za Zrinjski i postavio 27:26, no ispostavilo se da je slavlje Plemića bilo preuranjeno.

Džeba je netom nakon toga, dvije sekunde prije kraja regularnog dijela, omeo napad gostiju, a po novim pravilima zbog toga je diskvalificiran (crveni karton), a Izviđač dobio sedmerac s kojeg je Hrstić pogodio za produžetke.

Nakon dodatnih deset minuta, dva produžetka po pet minuta, Zrinjski je ipak mogao slaviti pobjedu 33:31.

Najbolji igrač i strijelac završnice je Vedran Delić (HMRK Zrinjski) dok je epitet najboljeg vratara ponio Marino Paradžik (HMRK Zrinjski).

Mostarci su na ovaj način izborili nastup u Europi, no zbog neuvjetne dvorane, vjerojatno će te utakmice morati igati u susjedstvu - možda baš u Ljubuškom ili Širokom Brijegu.

Zrinjski je pobjedom u finalu dobio dva pehara, prijelazni i jedan u trajno vlasništvo. Medalje i pehar dodijelio im je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije te član Upravog odbora Rukometnog saveza BiH. Glavni pehar rukometašima Zrinjskog dodijelio je hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović.

Medalje je drugoplasiranom Izviđaču predao Hasan Šišić predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, dok je pehar za 2.mjesto izviđaču uručio Dario Pušić, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i ujedno jedan od članova uprave HŠK Zrinjski.

Nažalost, sjenu na Izviđačevu dodjelu bacio je njegov igrač David Mandić koji je bacio svoju medalju nakon što ju je primio.

Kopirati
Drag cursor here to close